Uutiset

 World Bowhunter Championships kisat Sveitsissä 1.7 - 4.7.2007. Tapani Säilä kilpaili veteraaniluokassa pitkällä jousella sijoittuen hienosti viidenneksi.

Hänen huoltojoukossaan olivat yhdistyksemme jäsenet Timo Saarelma ja Ossi Lahti.

Teksti ja kuvat: Tapani Säilä

 

Jousiammuntakisoissa Sveitsissä

1. - 4.7.2007

Kilpailut pidettiin Wildhausissa itäisessä Sveitsissä lähellä Itävallan rajaa. Asunnon löysimme Unterwasserin kylästä noin 10 km etäisyydeltä kisapaikalta. Lähemmäksi emme päässeet, sillä kisapaikan majoitustilat oli jo syksyllä myyty loppuun lähes tuhannelle kisailijalle. Säge nimisen omakotitalon yläkerta sopi erinomaisesti meidän tarpeisiimme ja Ossin vuokraamalla KIA:n tila-autolla liikkuminen oli helppoa ja miellytt

Kesäkuun viimeisenä päivänä kokoonnuimme Vantaan lentoasemalle Stockmannin hulluilta päiviltä ostamamme lentoliput Zurich:iin taskussa. Pahuksenmoisen ruuhkan ja turvatarkastuksen jälkeen pääsimme koneeseen. Minä olin pakannut pitkän jouseni (n. 170 sm) suksipussiin, joka aiheutti ihmetystä muissa matkustajissa. Olihan kesän kuumin aika joten ei kai kukaan voi olla lasketteluretkelle menossa, ei ainakaan Keski-Eurooppaan.

 

Suomen iskukykyinen joukkue

 Majoituspaikkamme löysimme pienen etsimisen jälkeen. Meillä oli internetistä saamamme kuvan mukaan tietynlainen käsitys talosta. Emme millään tahtoneet uskoa, että juuri se talo on oikea, koska sen pihalla oli toimiva sahalaitos ja taloa ympäröi suuret tukkipinot. Aluksi paikka tuntui ankealta, mutta kotiuduimme pian kahden makuuhuoneen, olohuoneen ja keittiön sisältävään huoneistoon ja sen ihastuttavaan emäntään.

Majapaikkamme zur Säge

Heinäkuun ensimmäinen päivä oli helteinen. Kävimme Toggenburg:in vuoriston huipulla. Aluksi köysijunalla ja lopuksi hiihtohissillä. Huipulta oli huikeat näkymät alas laaksoon. Ilma oli kaunis ja yllättävän lämmin myös huipulla. Varjoisissa paikoissa oli lunta , jossa lampaat vilvoittelivat. Huipulle oli suksifirma Elan pystyttänyt veistoksen, joka esitti V-asennossa hyppäävää olympiavoittaja Simon Ammania, joka on Unterwasserista kotoisin

Ossi ja Timo Toggenburgin huipulla

Ylimpänä Simon Amman

 Ensimmäinen kilpailupäivä  oli ankea. Lämpötila putosi +5 asteeseen. Vettä satoi kovan tuulen kanssa. Ylemmällä kisaradalla satoi jopa räntää. Olin varustautunut kesävarustein, etelässä kun ollaan. Puin lähes kaikki mukanani olleet vaatteet päälleni. Pyjaman sentään jätin vuoteeseen. Kisapaikat tallaantuivat nopeasti kuraliejuksi. Polut olivat liukkaita kun kuraa oli nilkkoihin asti. Surku tuli niitä ampujia, jotka yrittivät liikkua sandaaleilla. Muutamissa paikoissa he joutuivat  konttaamaan. Kahdeksan rastia jouduttiin jättämään ampumatta vaarallisuutensa vuoksi.

Suomen kyltinkantaja oli pukeutunut Suomen väreihin tossujaan myöten

Suomen joukkueen lipunkantaja Timo Saarelma

 Kilpailut ammutaan neljänä päivänä. Jokaisena päivänä ammutaan 28 maalia (rastia) paperisiin eläinkuviin riistapolkuammunnan tapaan. Rasteilta toiselle liikutaan 4-10 hengen ryhmissä. Jokainen osallistuja ampuu nuolensa merkatulta paalulta. Etäisyyttä maaliin ei ole ilmoitettu. Maksimietäisyys on kuitenkin 60 yardia. (n.55m) Ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä ammutaan paperikuviin ja ampuja saa käyttää kolme nuolta. Jos ensimmäinen nuoli osuu, niin se ratkaisee pistemäärän ja enempää nuolia ei tarvitse ampua. Toisena päivänä ammutaan ns. 3D kuviin joka tarkoittaa, että maalina on luonnollisen eläimen näköinen patsas ja ampuja saa käyttää vain yhden nuolen/rasti. Kolmantena päivänä ammutaan myös 3D kuviin,  mutta nyt ampuja saa käyttää 2 nuolta/rasti.

Saksan Manfred Gehrke kyttää peurapaistia

Punapipoinen tuleva maailmanmestari Ranskan Jean-Pierre Codert

 Minä ammuin veteraaniluokassa pitkällä jousella (Long Bow), joka tarkoittaa, että siinä ei saa käyttää minkäänlaisia apuvälineitä. On käytettävä puunuolia, luonnonsulkia (kalkkunan p..seestä) ja laukaisun pitää tapahtua sormien välistä. Luokassani oli 23 ampujaa ja sijoituin viidenneksi. Mertanen ampui sairautensa vuoksi vain kolmena päivänä, joten hän sijoittui luokassaan 23:ksi. Luokassa oli 25 ampujaa. Ei kisat hyvin mennyt, mutta olipahan valmentaja ja fysioterapeutti tyytyväisiä. Kiitos kivasta kisamatkasta.

 

Kirjoitti Tapani Säilä

<<Takaisin alkuun

 

Sähköinsinööriliitto ry

Yhteystiedot

Palaute

Viestit